A Halász család nőtagjai nagyon kreatívak.:) Ildikó szalvéta technikával készített ajándékdobozait nemrég mutattuk be, amelyekről a fotókat testvére Nóra készítette, most pedig Édesanyjuk által készített édes mézeskalács karácsonyfákat csodálhatjátok meg.:) A fotókat ismét Halász Nóra készítette.
1. A fűszereket lehetőleg frissen daráljuk.
2. A szerecsendió-virág kristálycukorral darálandó...
3. ... ahogyan az ánizs és a többi fűszer is.
4. A fűszereket, a felmelegített mézet és a vajat/margarint összekeverjük.
5. Kristálycukrot adunk hozzá.
6. A szódabikarbónával és szalakálival összekevert lisztet hozzáadjuk a masszához.
7. A recept egy régi Magyar Konyha magazinból való.
8. Hozzáadjuk a tojást.
9. A hozzávalókat összekeverjük.
10. Majd alaposan összegyúrjuk és néhány napig pihentetjük.
11. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk. A tészta ragadós, ezért célszerű jól alálisztezni.
12. A karácsonyfa lombja 6 darab hatágú csillag, ezeket kiszaggatjuk.
13. A díszítőelemek: dió, cukorkák, mogyoró, szezámmag, tökmag.
13. A díszítőelemek: dió, cukorkák, mogyoró, szezámmag, tökmag.
14. Majd a feldíszített csillagokat megsütjük.
15. A legnagyobb csillagba hurkapálcát szúrunk.
16. Az ágacskákat kis koronggal választjuk el, megkenjük tejföllel elkevert tojássárgájával és díszítjük.
17. Jöhet a következő csillag.
18. Ha sorban felfűztük a csillagokat, levágjuk a hurkapálca végét.
Egy kicsi pálcát még hagyunk a gyertyának.
Egy kicsi pálcát még hagyunk a gyertyának.
19. Egy műanyag gyertyatartót megolvasztunk...
20. ...s forrón rátapasztjuk a hurkapálcára.
21. Rízslisztből, porcukorból és tojásfehérjéből kevert masszával...
22. ...behavazzuk az ágakat.
23. Az eddig egymást fedő ágakat...
24. ...száradás után elforgatjuk, s kész is a karácsonyfánk!:)
Ha nincs időd/energiád már otthon elkészíteni, akkor akár meg is tudod rendelni.:) Részletekért keresd Halász Nórát (nora.halasz@gmail.com, foto@halasznora.com, 20/466-85-86)!
csodálatos...