Meggyes-mákos sajttorta |
Ezt a receptet nemrég próbáltuk ki, és isteni lett a végeredmény!:) Bemutatjuk, mi hogyan készítettük el, hátha kedvet kaptok.
Ideális desszert az adventi időszakban, a karácsonyi menü részeként is el tudjuk képzelni, de akár ajándékba is készíthetjük édes szájú ismerőseinknek.:)
Ugye, milyen ínycsiklandó?:) |
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 28,5 dkg cukor
- csipet só
- 1 tojássárgája
- 20 dkg darált mák
- 1 dl tej
- 2 egész tojás
- 50 dkg túró vagy krémsajt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- reszelt citromhéj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál rum (bár az eredeti recept nem írja, határozottan dob még egy kicsit a krémen)
- 70 dkg meggy porcukor a tetejére (na, az nálunk kimaradt:))
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítése:
1. A tésztához a lisztet, 12,5 dkg vajat, 6 dkg cukrot kis sóval és 1 tojássárgával összedolgozzuk, fél órát hűtőben pihentetjük.
A tészta tökéletes szétterítését rábízhatjuk az erősebbik nemre. :) |
2. A tejet 10 dkg cukorral és 5 dkg vajjal felforraljuk, hozzáadjuk a darált mákot, egyszer felforraljuk, és a tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni.
3. A töltelékhez 12,5 dkg vajat és 12,5 dkg cukrot habosra keverünk, és a 2 egész tojást egyesével hozzáadjuk. A túrót a pudingporral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével összekeverjük, és a vajas-cukros tojáshoz adjuk, elkeverjük.
4. Egy 26 centis tortaformát kivajazunk, kibéleljük a tésztával, megszurkáljuk az alját. Rászórjuk a kimagozott meggyet, elosztjuk rajta a mákkrémet, végül ráöntjük a túrós masszát.
5. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük (Nekünk inkább másfél óra volt, alacsonyabb hőfokon. Rengeteg zsiradék kisült belőle, le kellett önteni a tetejéről.)
Jó étvágyat kívánunk!
Ha Neked is van egy jól bevált adventi/karácsonyi/ünnepi recepted, és szívesen megosztanád velünk, akkor küldd el az info@madewithlove.hu e-mail címre, és mi nagyon szívesen feltöltjük a blogba!:)
0 comments:
Post a Comment