Ha minden a terveink szerint alakult, akkor most már a mézeskalácsaink szépen megpuhultak, és készen állnak a díszítésre. Kovács Flóra megosztja velünk ezzel kapcsolatos tapasztalatait.
Hozzávalók a díszítéshez:
Hozzávalók a díszítéshez:
- 1 tojásfehérje
- 15-20 dkg porcukor
- 1 kávéskanál ecet
1. A tojásfehérjét verjük fel félig habverővel, kanalanként dolgozzuk bele az átszitált porcukrot, míg sűrű, fényes nem lesz a máz. Akkor jó a sűrűsége, ha már nem is lefolyik, hanem inkább "leszakad" a felemelt habverőről. Keverjük bele az ecetet, hogy a cukor ne csapódjon ki.
2. Tegyünk egy zacskót egy pohárba, majd kanalazzuk bele a cukormázat. Tekerjük el a zacskó száját a máz fölött. Egy befőttes gumival, vagy csipesszel rögzíthetjük. Ollóval óvatosan vágjunk pici lyukat a zacskó csücskére. Ezzel kész is az íróka.
3. A minta elkészítésének csak a fantáziánk szabhat határt!
Ha egy darab papírra vagy szalvétára tesszük a mézest írókázás közben, könnyebb forgatni.
Ha egy darab papírra vagy szalvétára tesszük a mézest írókázás közben, könnyebb forgatni.
4. A díszített mézest tegyük tálcára, míg teljesen megszárad a máz.
El is készültek a szépséges és finom mézeseink! Nincs más hátra, mint ízlésesen becsomagolni azokat, amelyeket el szeretnénk ajándékozni. Következő részünkben a csomagoláshoz adunk néhány tippet.:)
Addig nem megdézsmálni a készletet!:)))