Édes Mézeskalács Karácsonyfák

Monday, 19 December 2011

A Halász család nőtagjai nagyon kreatívak.:) Ildikó szalvéta technikával készített ajándékdobozait nemrég mutattuk be, amelyekről a fotókat testvére Nóra készítette, most pedig Édesanyjuk által készített édes mézeskalács karácsonyfákat csodálhatjátok meg.:) A fotókat ismét Halász Nóra készítette.


1. A fűszereket lehetőleg frissen daráljuk.

2. A szerecsendió-virág kristálycukorral darálandó...

3. ... ahogyan az ánizs és a többi fűszer is.

4. A fűszereket, a felmelegített mézet és a vajat/margarint összekeverjük.

5. Kristálycukrot adunk hozzá.

6. A szódabikarbónával és szalakálival összekevert lisztet hozzáadjuk a masszához.

7. A recept egy régi Magyar Konyha magazinból való.

8. Hozzáadjuk a tojást.

9. A hozzávalókat összekeverjük.

10. Majd alaposan összegyúrjuk és néhány napig pihentetjük.

11. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk. A tészta ragadós, ezért célszerű jól alálisztezni.

12. A karácsonyfa lombja 6 darab hatágú csillag, ezeket kiszaggatjuk.

13. A díszítőelemek: dió, cukorkák, mogyoró, szezámmag, tökmag.

14. Majd a feldíszített csillagokat megsütjük.

15. A legnagyobb csillagba hurkapálcát szúrunk.


16. Az ágacskákat kis koronggal választjuk el, megkenjük tejföllel elkevert tojássárgájával és díszítjük.

17. Jöhet a következő csillag.

18. Ha sorban felfűztük a csillagokat, levágjuk a hurkapálca végét.
Egy kicsi pálcát még hagyunk a gyertyának.

19. Egy műanyag gyertyatartót megolvasztunk...

20. ...s forrón rátapasztjuk a hurkapálcára.

21. Rízslisztből, porcukorból és tojásfehérjéből kevert masszával...

22. ...behavazzuk az ágakat.

23. Az eddig egymást fedő ágakat...

24. ...száradás után elforgatjuk, s kész is a karácsonyfánk!:)

Ha nincs időd/energiád már otthon elkészíteni, akkor akár meg is tudod rendelni.:) Részletekért keresd Halász Nórát (nora.halasz@gmail.com, foto@halasznora.com, 20/466-85-86)!

1 comments:

Post a comment

 
© Karácsonyi ajándékok saját kezűleg | Designed by Blogger Templates.