Csillámpóni marcipánkivitelben

Friday 11 November 2011
Csillámpóni marcipánkivitelben


Te szoktál saját készítésű ajándékokat adni? - kérdezem Eszter "BoudoirFotos" unokatesómat, aki hozzám hasonlóan imádja a kreatív dolgokat. Hivatásának is ezért választotta a fotózást, gondolom. :) Amúgy építészmérnök, és nagyon szeret rajzolni.

Eszter: A karácsonyi készülődés mindig zaklatott tud lenni. A legnagyobb fejtörést szerintem mindenkinek az adja, hogy mit és kinek és honnan és egyáltalán mikor??? Pont ma írtam egy blogbejegyzést erről a BoudoirFotos blogon, így friss élményként tudom felidézni ide vágó gondolataimat a Karácsonyi ajándékok saját kezűleg felkérésére. :)

Egyébként már szeptemberben elkezdem írni a listám. Persze akkor még csak a nevek kerülnek szépen sorban egymás alá és össze-vissza kusza ötletek a nevek mellé, amik aztán szépen kikristályosodnak idővel. Novemberre pedig már megvan, hogy kinek és mit... csináljak. Merthogy a legszemélyesebb, legkedvesebb ajándék még mindig a saját kezűleg készített.

Mindenkinek saját készítésű karácsonyi ajándékot adsz?

Eszter: Tavaly elhatároztam, hogy ha minden kötél is szakad mindenki saját készítésű ajándékot kap... kivéve a nagypapám, aki csak angol nyelvű könyveknek örül tőlem igazán, úgyhogy vele kivételt tettem. :)
Apa és a kölykök
Szerencsémre grafikai örökségem révén jól rajzolok, amit aztán az építészmérnöki kar némiképp összezilált, így nem esik nagyon nehezemre rajzokkal megörvendeztetni a családot. Például a bátyám, akinek a születésnapja karácsonyra esik, kis családját kapta meg rajzban megörökítve.


Mit készítettél az unokahugiknak?


Eszter: A gyerekeknek lehet marcipán figurákat alkotni vagy módot adni nekik rá, hogy maguk rakják össze. Például a nagyobbik unokahúgom, Bori, egy csillámpónit kapott a kedvenc színeiből összeállítva. Sokáig megkóstolni sem volt hajlandó, nehogy "megsérüljön" a mű. A csillogó szeme és nyakropogtató ölelése egyértelműen arra utalt, hogy tetszik neki a mű. :) A marcipánfigurák egyébként nagyjából úgy készülnek, ahogy a gyurmafigurák is.
Szeretettel készült, Borinak :)


Kipróbáltad? Továbbfejlesztetted? Eszedbe jutott egy másik ötlet erről? Oszd meg velünk és az olvasókkal! :)

0 comments:

Post a Comment

 
© Karácsonyi ajándékok saját kezűleg | Designed by Blogger Templates.