Ahogy korábbi bejegyzésünkben ígértük, Kovács Flóra vezetésével virtuális mézeskalács-sütő hadműveletbe fogunk, és ma el is készítjük a tésztát.
Kezdjük egy kis ismétléssel!
A hozzávalók (Milner Angéla receptje alapján):
Kezdjük egy kis ismétléssel!
A hozzávalók (Milner Angéla receptje alapján):
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg méz
- 5 dkg margarin
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1 tojás
Íme, a hozzávalók
És most Flóra megosztja velünk a tésztakészítés lépéseit... :)
1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálban alaposan összekeverjük.
2. A margarint a mézben felolvasztjuk.
A legegyszerűbb, ha a margarint a mézes üvegbe tesszük
és mikrohullámú sütőben melegítjük 1 percig.
De forró vízfürdőbe is állíthatjuk.
Ha teljesen felolvadt, a többi alapanyaghoz öntjük
és ráütünk egy tojást.
A legegyszerűbb, ha a margarint a mézes üvegbe tesszük
és mikrohullámú sütőben melegítjük 1 percig.
De forró vízfürdőbe is állíthatjuk.
Ha teljesen felolvadt, a többi alapanyaghoz öntjük
és ráütünk egy tojást.
3. Az egészet összekeverjük...
4. ... míg homogén masszát nem kapunk.
Inkább lágy legyen, mint kemény,
mert pihentetés közben keményedni fog.
Inkább lágy legyen, mint kemény,
mert pihentetés közben keményedni fog.
5. A tésztát légmentesen zárható tálba tesszük
(ennek hiányában a tálat 2-3 réteg alufóliával fedjük le)
és legalább egy napig hagyjuk állni. Hűtést nem igényel,
én speciel Zsuska baba rácsos ágyában szoktam pihentetni. :)
(ennek hiányában a tálat 2-3 réteg alufóliával fedjük le)
és legalább egy napig hagyjuk állni. Hűtést nem igényel,
én speciel Zsuska baba rácsos ágyában szoktam pihentetni. :)
Akkor most hagyjuk pihenni a tésztánkat egy napig, s holnap folytatjuk a sütéssel!:)
0 comments:
Post a Comment