Süssünk együtt mézeskalácsot! - 4. Díszítés

Wednesday, 30 November 2011
Ha minden a terveink szerint alakult, akkor most már a mézeskalácsaink szépen megpuhultak, és készen állnak a díszítésre. Kovács Flóra megosztja velünk ezzel kapcsolatos tapasztalatait.

Hozzávalók a díszítéshez:
  • 1 tojásfehérje
  • 15-20 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál ecet

1. A tojásfehérjét verjük fel félig habverővel, kanalanként dolgozzuk bele az átszitált porcukrot, míg sűrű, fényes nem lesz a máz. Akkor jó a sűrűsége, ha már nem is lefolyik, hanem inkább "leszakad" a felemelt habverőről. Keverjük bele az ecetet, hogy a cukor ne csapódjon ki.

2. Tegyünk egy zacskót egy pohárba, majd kanalazzuk bele a cukormázat. Tekerjük el a zacskó száját a máz fölött. Egy befőttes gumival, vagy csipesszel rögzíthetjük. Ollóval óvatosan vágjunk pici lyukat a zacskó csücskére. Ezzel kész is az íróka.

3. A minta elkészítésének csak a fantáziánk szabhat határt!
Ha egy darab papírra vagy szalvétára tesszük a mézest írókázás közben, könnyebb forgatni.


4. A díszített mézest tegyük tálcára, míg teljesen megszárad a máz.


El is készültek a szépséges és finom mézeseink! Nincs más hátra, mint ízlésesen becsomagolni azokat, amelyeket el szeretnénk ajándékozni. Következő részünkben a csomagoláshoz adunk néhány tippet.:)
Addig nem megdézsmálni a készletet!:)))

3 comments:

  1. Kisnyul said...:

    Köszönöm a receptet, az ötleteket! Én ma gyúrom be a tésztát!

  1. Hajrá Kisnyúl! :) Muti a végeredményt majd. Köszi a kommentet.

  1. Izabella said...:

    Nagyon szépek lettek! :-)

Post a Comment

 
© Karácsonyi ajándékok saját kezűleg | Designed by Blogger Templates.